tiistai 29. huhtikuuta 2014

Pippi Longstocking


Päiväkodin naamiaiset huomenna. Pienempi ilmoitti halunsa olla Peppi Pitkätossu.


En halunnut tehdä vaatteita, joita käytetään kerran vuodessa, joten tein asun joiden osia voi käyttää ihan arkikäytössä erikseen. Näistä yksittäisistä vaatteista asu siis koostuu.

Kaavat sovelsin yllättäen. Essimekon pääntiestä tuli jotenkin hupsun suuri, mutta tähän se sopii.


Hiukset olen virittänyt huopatassu/rautalanka/prikka virityksellä. Lisäsin vielä rautalangan päähän pienen helmen, ettei raavi kanssa eläjiä.
Hyvää vappua kaikille tasapuolisesti.

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Villit housut

Heippa ja tervetuloa lukijaksi! Tänne on vähän ajan kuluessa tullut jo 240 lukijaa, kiitokset teille!

Tällaisissa pellavaisissa tunnelmissa tänään.

Housujen kangas marimekon ystävämyynneistä ostettu kuukausi sitten, menekki oli metri eli housujen hinnaksi tuli 10 €. Kaava retrokaava suoraan 70-luvulta muokattuna.

tiistai 22. huhtikuuta 2014

A Rabbit coatKevät on tullut ennätysnopeasti. 

Herra E rukka paistuu hengiltä karvatakissaan. Hikoilun estämiseen tein tuuliselle ilmalle trikoosta takin. Takki on vuoritettu trikoolla, vastaa paksuudellaan joustocollegea.


Takki on ommeltu kokonaan pussiin ja eteen resorista nappilista. Napit ovat Kam-neppareita.

En muistanutkaan kuinka hankalaa pienen lapsen kuvaaminen onkaan. Käytössä oli laulut, äännähdykset ja yksi my little ponykin :)


Hihoista tein tarkoituksella pitkät, jotta vuori näkyy aluksi ja vaate menee vielä syksylläkin. Pienet kun kasvavat niin kauhian nopeaan ja vaatteiden käyttöaika on todella lyhyt.


Ihana miehenalku <3

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Jättisalmiakki

Aiemmin tuli ostettua käpyseltä jo collegeista jättisalmiakkia. Se on käytetty viimeistä ripettä myöten, joten uutta oli ostettava kun kuosi niin miellytti. Lapsimessuilta hommattiinkin sitten indie fabricsin osastolta palanen tätä ihanan pehmeää luomuvelouria. 

Tytön toiveena oli jotakin pehmeää. Mies keksi, että tee siitä lämmittelyhuppari. Aiemmat hupparit meillä olikin jääneet pieneksi, joten tarvetta todellakin oli. Kuumapäisenä tyttö ei vaan oikein niitäkään suostunut käyttämään, joten arpapeliä on tykättäisiinkö tästä vai ei. Otin riskin ja se kannatti. Hupparista riideltiin aamulla oikein urakalla, sillä pikkuveli olisi tahtonut tämän myös. Kaavan pohjana vuoden 2000 Ottobren huppari, josta otin leveyden koossa 86 ja pituuden koossa 110. Näin tuli passeli huppari kokoa 98 käyttävälle neidille. Tässä mallissa viehätti erityisesti tuo hupun muoto alavaralla tehtynä. Ei ongelmia resorin kanssa. Nappihalkioon tein piilonapit käsin ompelemalla.

Leggarit on aiemmin tekemäni farkkujerseyleggarit. 

torstai 17. huhtikuuta 2014

Hirviöt hiipii

Poika on ihan rakastunut erääseen meidän satukirjaan, jossa seikkailee hassuja hirviöitä. Värikkäitä tyyppejä joilla on persoonalliset värit ja ilmeet ja noiden kasvoja hirveän hauskaa katsella. Ilahdutin flunssaista kaveria tekemällä hänelle ihan oman hirviöpaidan, jolla on pilke silmäkulmassa.
Kaavana tässä on Ottobre kidsin Totem Owl koossa 86 ja pidensin tätä kolmisen senttiä helmasta. Tämä on oikein passeli svetarikaava collegelle. Hirviö on leikelty silitysarkeista. 

Sovituskuvissa ei poika sitten ollutkaan yhteistyökykyinen, joten se niistä sitten. 
Rusinoiden tehoa ei kannata aliarvioida.tiistai 15. huhtikuuta 2014

Ou Deer!

Tämä postaus on tehty yhteistyössä NOSH:n kanssa!

Sain mahdollisuuden testata Noshin uutuuskangasta, joustocollege.

Eihän siitä voinut kieltäytyä.

Valitsin väreistä tumman graffitin harmaan.

Sävel oli selvä.

Peruscollege twistillä.


Kangastussilla peuran silhuetti miehustaan.
 

Päällekkäin menevä muhkea kaulus.
 

Halkiot sivuun.


Vetoketjut hihoihin.
 

Tästä tuli pitkään aikaan onnistumisen fiilis. Kangas helposti ommeltavaa, napakkaa mutta pehmeää.
Syntyi kuin itsestään uusi lempivaate.

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Suoma(laiselle) designkirppikselle kysyntää

Perustin viime heinäkuussa facebookiin kirppiksen nimeltä Suoma Design kirppis ajatuksenani koota saman katon alle kaikki lempivaatemerkkini myyntiin käytettynä ja uutena. Todellinen väestöryntäys sinne tapahtui tänä aamuna, kun mainitsin asiasta Gugguun keskustelupuolella. Hetkessä sata jäsentä. Jos sinulle tuli sellainen fiilis, että haluat mukaan porukkaan myymään ja ostamaan ja keskustelemaan näistä asioista, tsekkaa siis 

Nyt käynnissä arvonta iltaan saakka, jossa voit voittaa kolme karhutiskirättiä ja yhden Susannan työhuoneen rätin. Klik klik vaan!

torstai 10. huhtikuuta 2014

Tyttö nimeltä

Kesävaateprojekti jatkuu ja tällä kertaa tein hihattomia ja shortseja. Näitä kaavoja tuli testattua marimekon palapussin materiaaleilla (ja on tuo trikookin sieltä aikoinaan ostettu). 


Lahkeissa on aavistuksenomaiset laskokset, jotka keräävät ylimääräisen väljyyden vinonauhahuolittelun sisään. 


Paita puolestaan on kuositeltu peruspaidan pohjalta. Helmaan tein kaksinkertaisen kaitaleen ylipitkänä, jonka solmin yksinkertaiselle solmulle. Rintaan kirjoitin silityskuvalla tytön nimen ja hänen toivomansa tähtikin tuli mukaan. 

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kevättä ilmassa.

Päivät ovat valoisia ja ilmakin lämpenee.

Uskaltauduimme huppareissa käymään kirjastoautolla.

Tein uudet pipot tytöille ja samalla kolmiohuivit. Pipot ja huivit on värikoodattu. Pinkkiä isommalle ja minttua pienemmälle. Pienempi halusi pipoonsa vielä tupsun ja ompelin sen samaisesta mintusta trikoosta.

Pienemmän hupparin on tehnyt kummipoikani mummi, minä ompelin vain vetoketjun paikoilleen.
(isommallekkin v.punaisena takki tulossa, siinä oli vaan hiukan naftit hihat, vaikka ohje oli 6v:lle)Samassa rytäkässä tein molemmille paita/hame/leggari setit.
Tytöt on piirretty tussilla. Posket punoittaa kangasmaalista. Silminä hotfixxtrassit.
Rusetti ommeltu käsin paitaan ja isommalle hieman applikoituja juttuja.

Kyllä nämä "kaupanvaatteet" kelpaa :)

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kolikon kääntöpuoli.Meillä on ongelma.

Nimittäin isompaa likkaa ei bloggaaminen kiinnosta, eikä äidin tekemät ällörumat vaatteet. Tartuin siis haasteeseen, miksi ne on ällörumia vaikka olen ne täysin hänen ohjeiden mukaan valmistanut. Useimmiten kotona vaatteet kelpaisi, mutta kun ihmistenilmoille tarvitsisi lähteä, niin alkaa kiukku vaatteista. Monen kerran kyselyn jälkeen sain pihistettyä vastauksen, joka yllätti minutkin:

Kun äiti kukaan ei huomaa minua, vaan nämä vaatteet!

Kukaan ei huomaa kuinka nättina olen, kuinka hienot vaatteet olen itse valinnut. Mitä minulle kuuluu?
Kukaan ei kysy noita kysymyksia, kun ihastelee vaatteitani.


Kun se on noloa, kun ne kehuu!


Minä haluan vaatettaa lapseni, ainakin tiedän kuka ne on tehnyt. Mitä materiaaleja käytetty. Lapseni haluavat ettei vaatteet kiristä, kierrä ja siinä ei saa olla lappuja. Isompi on myös tarkka kaupanvaatteen hajusta, joidenkin "paha"haju ei edes häviä pesussa. Mutta jos lapselleni tulee ompeluksistani paha mieli, niin silloin on syytä harrastus lopettaa.


Harkitsin jopa etten enää bloggaisi, etten julkisesti esittelisi näita ihania vaatteita joita lapsillamme on mutta...

Haluan herättää keskustelua.

Haluan antaa ajattelemisen aihetta, miten kohdata lapsi tai jopa aikuinen. Haluatko opettaa lapselle ulkonäkökeskeistä ajattelua? Millaisessa maailmassa oikein elämme, jos ainoat kohteliaisuudet kanssaeläjistämme ovat ulkonäköön liittyviä. Lopettakaa vaatteiden ääneen kehuminen lapselle, ellei lapsi selvästi vaatteitaan esittele. Ihastelkaa lasta itseään, kyselkää mitä hänelle kuuluu ja mitä hän on tehnyt. Sivulauseessa ohimennen voit kehusi antaa, ihan yleisesti vaikka asuvalinnasta.

Nykyään jopa tarhaikäiset tunnistavat vaatemerkkejä, eikä ihme jos heidän äitinsä fanaattisena maksaa likemmäs 100€ käytetystä, likaisesta ja reikäisestä bodystä, koska se on MiniRodinin.
(Tiedän näin tapahtuneen)

Vaatteet kuitenkin on vain materiaalia, pakollista pahaa, ettei talvella tule vilu. Toisille vaatteet on aatteet, toisille niiden tekeminen on terapiaa. Toiset tykkää olla vaan alasti sään salliessa.

Keskusteltuani lapseni kanssa näistä asioista, päädyttiin tekemään jotain normaalia ja minä sain terapiani.
 Ja te saatte jopa kuvia niistä (isomman toiveesta)

Mitä sinä sanoisit näille tytöille, kun heidät kohtaisit?


Punapäälle silityskalvolla tehty jääkarhupaita. Takaa pidempi kuin edestä ja raglan saumat rypytetty.
Jalkaansa saa kiskoa Seliasta ostettua farkkutrikoota olevat pöksyt. Pöksyt ovat sivusaumattomat, sivuun ommeltu paljettinauhaa ja takataskut.

Isommalle samanlainen setti, paitsi että paidassa kisujen silhuetteja. Yksi kisu eksyi hihaan ja toinen pyllynpuolelle.

Miten on, meneekö kaupan vaatteesta? Meille ainakin kelpasi.