tiistai 30. syyskuuta 2014

TyllihamePerehdyin tällä viikolla tyllihameen saloihin. * Löysinkin hyvät ohjeet Unikuun terapiahuoneen blogista. Tein n. koon 104. Muutokset, jotka tein ohjeeseen, ovat:

Vyötärökaitale on 15 cm korkea ja 72 cm leveä.
Ylempi tyllikerros on 8 cm korkeaa ja 2,5 m leveää.
Alempi tyllikerros on 13 cm korkeaa ja 5 m leveää.
Ihan alin koristekerros on 6 cm korkeaa ja 10 m leveää.

Aloitin rypyttämisen alhaalta ylöspäin (tämä oli tosi hyvä vinkki). Pistonpituus oli 4 ja langankireys kireimmällä eli 10. Kun vaan ajoi suoraa, tylli rypyttyi kuin itsestään lähes 100 %. Näin pystyi helposti suoraan liittämään kerroksen seuraavaan. Aavistuksen säädin vain nuppineuloilla rypytyksen tasaisuutta.

Ylös tein käänteen ja kiinnitin kuminauhan neljästä kohtaa kiinni ettei se ala kiertää. Laitoin myös samaan käänteeseen satiininauhan, jolla voi vielä säätää vyötärön leveyttä. 
Tylli on Eurokankaan palalaarista neidin itse valitsema. Ompelin kerrokset ensin toisiinsa ompelukoneella, sitten huolittelin saumat saumurilla. 


Kaveriksi tyllihameelle pienensin oman vanhan villatakkini. Hyödynsin nappilistan ja edestä kaitaleet. Niskan ompelin taitteelle ja etukappaleet sen väliin. Hihat ja helma ovat myös alkuperäisestä. Kokeilin myös tehdä lämpötossut nahasta ja teddystä. Nämä ovat sopivat koolle 27. Mittoja otin tytön vanhoista talvikengistä. Kaavaa pitää vielä hioa, mutta varmasti teen vielä toiset ja ehkä sitten kaavakin löytää tiensä blogiin.

*postaus on toteutettu yhdessä Eurokankaan kanssa

7 kommenttia:

 1. Oikea prinsessa tarvitsee juuri tällaisen prinsessahameen! Paita on ihana myöskin ja tossut <3.

  VastaaPoista
 2. Mieletön hame! Aivan ihastuttava! Ja hauska idea tuo villatakin kierrättäminen.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihastuttava hame! Ja mainio idea kierrättää tuo villatakki. Kaunis setti.

  VastaaPoista
 4. Voi kerrassaan, miten upea tämä hame on ja koko setti. Tämähän on ihan PikkuPrinsessan unelma.

  VastaaPoista
 5. Miten hieno! Tätä ei parane näyttää meijän neitille.. Tai jos sittenkin, nii "joutus" tekemisiin tuommosen tyllihörselön kans ;)

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihanat! Kyllä nyt tytön kelpaa :)

  VastaaPoista

Arvostamme mielipidettäsi!